Håll förkylningen borta med nyheten

Har du åkt på en förkylning? Med ColdZyme® kan du förebygga och förkorta den. Nyligen utökades dessutom produktfamiljen med ColdZyme med jordgubbssmak – och nya hälsopåståenden. Nu kan du inte bara förkorta utan även lindra halsont och förkylningssymptom.

– Många har efterfrågat en ny smak som tilltalar både yngre och äldre. Att det nu även fungerar på halsont har varit mycket välkommet, berättar Ulf Blom på Enzymatica.   

 

Under våren är det vanligt att hamna mitt i centrum för smittohärdar med oväntade och otrevliga baciller och virus på bussar och tunnelbanor. För att hålla förkylningsvirus borta, som sprids vid direktkontakt men även när någon hostar, nyser eller andas, kan du använda ColdZyme som du sprayar direkt i svalget. Det verkar direkt mot förkylningsviruset.

– Du får bäst effekt om du sprayar direkt när du känner ett första symptom, alternativt för att förebygga då du är riskexponerad, säger Ulf Blom på Enzymatica.

Undrar du något om ColdZyme? Här hittar du några vanliga frågor och svar

Så skyddar ColdZyme dig
Sprayen bildar en skyddande barriär på slemhinnan i ditt svalg. Eftersom barriären fångar in viruset och gör att det inte kan infektera dina celler blir det svårt för förkylningsviruset att få fäste och föröka sig.

Läs mer om ColdZyme här

Släpper nyhet med jordgubbssmak
Nyligen lanserade ColdZyme dessutom sin stora nyhet; ColdZyme Strawberry. Tanken bakom lanseringen är att smaken ska tilltala såväl yngre och äldre – och förutom att förebygga eller förkorta en förkylning kan den nu även användas för att lindra halsont och förkylningssymptom.

– Den nya smaken har precis samma effekt som vår vanliga ColdZyme, men en viktig tilläggsnyhet är att ColdZyme nu har fått utökade hälsopåståenden, avslutar Ulf Blom.

Här köper du ColdZyme

coldzyme (kopia)

Faktaruta ColdZyme:

• ColdZyme® Munspray verkar mot orsaken till förkylningen, själva förkylningsviruset. Sprayen är lätt att använda och verkar omedelbart genom att bilda en skyddande barriär.

• ColdZyme® Munspray kan förebygga förkylning och kan förkorta* sjukdomsförloppet om den används i ett tidigt stadium av infektionen.

• ColdZyme® Munspray används i munhåla och svalg där förkylningsvirus får fäste och förökar sig. Den bildar en skyddande barriär på slemhinnan. Barriären fungerar osmotiskt och fångar in förkylningsvirus, i barriären deaktiverar enzymet virus förmåga att infektera celler, och skyddar därmed, så att kroppen kan göra sig av med dem på naturlig väg.

*) M Clarsund et al, Common cold prophylaxis using ColdZyme Mouth Spray, Congress of the Nordic Association of Otolaryngology Copenhagen 2014

Läs mer på www.coldzyme.se