”Jag rekommenderar ColdZyme till förkylda patienter”

När sjuksköterskan Samuel Wilck arbetade på vårdcentralen mötte han många patienter som efterfrågade något som kunde rädda dem från förkylningar. Han började leta runt och upptäckte ColdZyme.
– Den har inte bara hjälpt mina patienter, jag använder den själv och märker väldigt gott resultat, säger han.

Samuel Wilck är tvåbarnspappa, jobbar som sjuksköterska och älskar dessutom att träna – han lever helt enkelt ett liv som ökar risken att drabbas av förkylningar. Han är inte ensam, i genomsnitt drabbas vuxna av en förkylning en till två gånger per år och vissa drabbas oftare än andra.

När Samuel arbetade på en vårdcentral för några år sedan mötte han dagligen patienter som drabbats av övre luftvägsinfektioner som tex förkylningar och förkylningssymptom. Vissa kom tillbaka gång på gång och frågade uppgivet om det inte fanns något de kunde göra.
– Många efterfrågade antibiotika, men det är ju till för bakteriella infektioner; förkylningar är orsakade av virus. Det kändes jobbigt att behöva skicka hem dem och bara be dem att vila, äta bra och ta hand om sig. Därför började jag söka efter något svar, för att se om det fanns något som kunde hjälpa. ColdZyme hade precis lanserats då, och jag blev nyfiken.

Inaktiverar förkylningsviruset
ColdZyme är en munspray som stoppar virus från att fästa. ColdZyme skyddar mot virus som orsakar övre luftvägsinfektioner som förkylningar genom att bilda en skyddande barriär i munhåla och svalg, så att virusen inte kan föröka sig sprida sig vidare.

Läs mer om ColdZyme här

Samuel berättar att han själv började använda ColdZyme, när han var inne i en hård träningsperiod och  ofta var förkyld. Han tränade hårt, barnen gick i förskolan och förkylningarna kom på löpande band, vilket gjorde att han missade träningsdagar och var tvungen att vara hemma från jobbet. Efter att ha testat ColdZyme upptäckte han dock att han höll sig friskare, och när han väl drabbades av en förkylning var den mildare än vad den tidigare varit.

Höll sig frisk i flera månader
– Jag blev väldigt positivt överraskad och började rekommendera den till mina patienter. Jag minns främst en idrottslärare som jobbade i en gymnasieskola, han var sjuk i snitt en vecka i månaden på grund av halsfluss. Det är vanligtvis bakteriellt men vi hade gjort ett Streptokock A-test som visade att denna var virusorsakad. ColdZyme lyckades bryta cykeln han var inne i, barriären skyddade hans tonsiller så de fick läka ut ordentligt och sedan höll han sig frisk i flera månader i rad.

Vill du läsa mer om ColdZyme? Klicka här

Samuel konstaterar att det är lätt att vara skeptisk mot olika produkter som dyker upp, men att han uppskattar ColdZymes funktion.
– Det bildar ju en barriär som skyddar mot virus, precis som ett munskydd gör. Det ger en logisk förklaring till att den fungerar som den gör. Sedan är det såklart viktigt att fortsätta att ta hand om sig, äta bra och träna – men ColdZyme fungerar som ett bra komplement när man vill hålla sig frisk eller lindra en förkylning. Jag är glad att i dag kunna rekommendera något konkret när mina patienter behöver hjälp.

ColdZyme är en munspray som behandlar, lindrar och skyddar mot förkylning, luftvägsinfektion och influensa. När ColdZyme används vid de första förkylningssymptomen kan sjukdomsförloppet förkortas. ColdZyme innehåller det naturliga enzymet trypsin som utvinns ur djuphavstorsk. Tillsammans med glycerol skapar trypsinet en skyddande barriär i munhåla och svalg, och inaktiverar förkylningsvirus. Munsprayen finns i storlekarna 7 ml och 20 ml och i smakerna jordgubb och mentol. ColdZyme är en CE-märkt medicinteknisk produkt som är utvecklad av svenska Enzymatica AB. ColdZyme säljs på apotek och på www.amazon.se.

Läs mer