Så håller du dig frisk i vinter

När vi umgås med andra människor får virus möjlighet att frodas. Att många blir sjuka i början av året beror bland annat på att många väljer att gå till jobbet sjuka och på så sätt smittar sina kollegor. Om du är orolig för att smittas av dina kollegor så finns det dock ett smart knep för att skydda sig: ColdZyme.

När människor samlas på exempelvis arbetsplatsen är det naturligt att det blir lättare att smittas av en förkylning. De flesta vet redan att många barn blir sjuka i och med skolstarten – men få tänker på att detsamma gäller vuxna som är tillbaka på jobbet.

En studie visar att 7 av 10 går till jobbet trots att de är sjuka, antingen för att de har ett högt engagemang till jobbet, att de inte har råd att vara hemma eller för att de känner sig stressade över att hamna efter med sina arbetsuppgifter eller belasta sina kollegor.

Om du har otur att smittas av bordsgrannen i det öppna kontorslandskapet, av flygpersonalen på affärsresan eller av personen som hostar eller nyser öppet på bussen är det en god idé att testa ColdZyme munspray – som både kan lindra och förkorta din förkylning.
Här hittar du ColdZyme

ColdZyme Munspray stoppar orsaken till förkylningen alltså själva förkylningsvirusen. Sprayen kan användas både för att skydda sig mot virus som orsakar förkylnings och influensa men också när man redan börjat få förkylningssymptom.
– När du sprayar i munnen och svalget bildas det en skyddande barriär på slemhinnan som fångar in förkylningsvirus och inaktiverar virusens förmåga att infektera celler. På så sätt skyddas svalget och låter kroppen göra sig av med viruset på naturlig väg, säger Claus Egstrand, vd på Enzymatica.

Har du inte tid för att vara sjuk? Läs mer om hur ColdZyme kan hjälpa dig

Förutom att använda ColdZyme i förebyggande syfte för att hindra virus och undvika närkontakt med sjuka kollegor finns det andra enkla knep att ta till för att minska risken att bli förkyld.

  • Håll ett avstånd på minst 1,5 meter mellan dig och personer med luftvägssymptom, inklusive hosta och nysningar.
  • Tvätta händerna regelbundet med tvål under rinnande varmt vatten i minst 20 sekunder, eller använd en handdesinfektion som innehåller alkohol om du inte har möjlighet att tvätta händerna. Detta är särskilt viktigt efter nysningar, hosta eller kontakt med personer som har symtom i luftvägarna.
  • Nys och hosta i armvecket!
  • Rengör eller desinficera potentiellt kontaminerade föremål och ytor.
  • Undvik att röra vid din mun, näsa och ögon.
  • Kassera använda servetter omedelbart.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk, så att du inte smittar andra.
  • Försök att alltid upprätthålla en hälsosam kost och livsstil.

ColdZyme är en munspray som stoppar virus från att fästa. ColdZyme skyddar mot virus som orsakar förkylningar/förkylningsliknande övre luftvägsinfektioner. När ColdZyme används vid de första förkylningssymptomen kan sjukdomsförloppet förkortas med upp till 3,5 dag. ColdZyme innehåller det naturliga enzymet trypsin som utvinns ur djuphavstorsk. Tillsammans med glycerol skapar trypsinet en skyddande barriär i munhåla och svalg, och inaktiverar virus som orsakar förkylningar/förkylningsliknande symptom. Munsprayen finns i storlekarna 7 ml och 20 ml och i smakerna jordgubb och mentol. ColdZyme är en CE-märkt medicinteknisk produkt som är utvecklad av svenska Enzymatica AB. ColdZyme säljs på apotek och på www.amazon.se

Läs mer