Så kan du halvera dina förkylningsdagar

Du vaknar på morgonen, redo att kliva upp och beta av veckans fullspäckade kalender. Halsen kliar och näsan likaså. Typiskt. Med ColdZyme går det dock att skydda mot virus som orsakar förkylning och förkorta den där förkylningsinfektionen som alltid kommer lika olägligt. 

De finns på den hand du skakade på jobbet, på dörrhandtaget till förskolan, på tidningen du bläddrade i på kaféet i morse – förkylnings- och influensavirusen. Hundratals olika varianter cirkulerar omkring oss om dagarna och hur mycket vi än tvättar våra händer är risken överhängande att ett virus lyckas ta sig in hos oss och fästa.

ColdZyme är en munspray som skapar en skyddande barriär i munhåla och svalg mot dessa virus.  ColdZyme-barriären stoppar virusen från att fästa som och kan se till att vi inte blir sjuka.

Förkortar förkylningstiden
Claus Egstrand är vd på Enzymatica. Han berättar att i en studie blev 46 deltagare infekterade med ett och samma förkylningsvirus och att hälften blev behandlade med ColdZyme, resten med placebo.
– Resultatet visade att ColdZyme förkortade förkylningen med tre och en halv dag, vilket är en minskning med 54 procent jämfört med de som fick placebo. Vi vet att det är många grupper som behöver undvika förkylningar och förkylningsliknande symptom älskar ColdZyme, till exempel lärare, förskolepersonal och idrottare inom uthållighetssporter. Vi genomför många studier för att påvisa effekten och eftersom det finns både användare, sjukvård och forskare som rekommenderar sprayen vet vi att vi gör rätt.

ColdZyme är en munspray som stoppar virus från att fästa. ColdZyme skyddar mot virus som orsakar förkylningar/förkylningsliknande övre luftvägsinfektioner. När ColdZyme används vid de första förkylningssymptomen kan sjukdomsförloppet förkortas med upp till 3,5 dag. ColdZyme innehåller det naturliga enzymet trypsin som utvinns ur djuphavstorsk. Tillsammans med glycerol skapar trypsinet en skyddande barriär i munhåla och svalg, och inaktiverar virus som orsakar förkylningar/förkylningsliknande symptom. Munsprayen finns i storlekarna 7 ml och 20 ml och i smakerna jordgubb och mentol. ColdZyme är en CE-märkt medicinteknisk produkt som är utvecklad av svenska Enzymatica AB. ColdZyme säljs på apotek och på www.amazon.se.

Läs mer